25 november, 83.6kg, Crazy Stepz tävlingsträning, klubbmästerskap och dans

Idag stod vågen på 83.6kg (upp 0.9kg sedan igår 🙁 ).

Crazy Stepz Klubbmästerskap med tävlinggsträning och dans

Gick upp tidigt för att vara på Crazy Stepz kl 10 då det började med tävlingsträning. Vi övade ingång, utgång (ta plats, synas, le, självsäkerhet), början på danser (fokusera på partnern för att ge trygghet och vänd sig sen utåt för att skina mer) etc. Vi fick också lära oss lite skillnader mellan bugg respektive dubbelbugg, lindy hop och boogie woogie. I de sistnämnda så finns en bestämd front som man ska dansa mot i huvudsak medan en sådan inte finns i bugg då man där ska dansa runt i lokalen.

Kl 14 var det dags för tävling i Jack n Jill format, och vi startade med boogie woogie. Tror det var 7 par som deltog, först 4 par och sen 3 par i ett första heat. Sen gick 4 par vidare och varje par fick dra en egen låt ur en skål att dansa till. I första heatet dansade jag med Matilda och i andra med Jenny. Det gick bra och alla närvarande lindy hoppare avancerade vidare till finalen som var efter alla tävlingsheat.

Sen blev det dags för foxtrot och där åkte jag ut direkt.

Sen blev det bugg och där åkte jag också ut direkt :).

Sen blev det final i Boogie Woogie och jag fick dansa med Axa, min instruktör i Boogie Woogie -kursen. Finalen dansades till livemusik :). Kul!!! Kom på en hedrande 2 plats i mitt första klubbmästerskap i Boogie Woogie (första gången jag tävlar i Boogie Woogie) :).

Passade även på att dansa lite Lindy Hop med Jenny inför ett tillfälle i december då vi ska dansa Lindy Hop på ett företagsevenemang, ska bli kul. Passade på att öva lite aerials i form av grodhopp, swingout med uthopp, side by side upp till cradle mm.

Här kommer bilder från en trevlig danshelg, saknar tyvärr bilder från fredagens swingbaluns :(.

“Swingbaluns 23 november. Tvingfest 24 november. Klubbmästerskap Crazy Stepz 25 november”

From Danshelg 23-25 november, posted by Victor Adolfsson on 11/25/2012 (30 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


 

Motion

2 h tävlingsträning dans (ingång, utgång, bugg, lite foxtrot, boogie woogie).
2.5h klubbmästerskap, boogie woogie 3-4 heat kanske och sen final. kom 2:a :). Foxtrot, åkte ut direkt, Bugg, åkte ut direkt.
2h socialdans. Övade lindy hop, dansade bugg och boogie woogie.

Kost

Frukost: Havregrynsgröt med ingefära, kanel, hallonsylt, mjölk, wienerbröd

Lunch: Big tasty bacon, pommes, coca cola

Middag: 1 milkshake: whey80 hallon, mellanmjölk, pistagemandel, banan, frysta hallon, paranötter.

Övrigt: 1 energibar, dextrosol, 2 wienerbröd, 2 kransbitar. försök till julgodis: paranötter och pistagemandel doppade i smält mörk choklad och färsk ingefära.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *