Rapport från Karlskrona December Swing

Karlskrona December Swing rapporten kommer längst ner.

Imorse stod vågen på 81.3 kg (upp 0.8kg jämfört med igårmorse). Åt onödigt mycket godis och onyttigheter igår. Vägningen igår på 80.5kg kan dock varit ganska påverkad av vätskebrist… Min nuvarande 14 dagars trend är -0.5kg per vecka (ner 1kg på 14 dagar) och min 28 dagars trend är -0.6kg per vecka (ner 2.5kg på 28 dagar) så man får vara ganska nöjd. Gäller bara att inte tappa suget när man nu är nära Beach December 2011-målet på 80 kg.

Frukost: osolean-vatten, 2 advanced ambrotose kapslar, blåbär-vanilj-yoghurt med start muzli. Lunch: pytt i panna med 2 stekta ägg. Middag: osoleanvatten. Övrigt: 4 chokladbitar.

Karlskrona December Swing 9-11 december 2011

I fredags 9 december började Karlskrona December Swing med en swingbaluns där The Mellowtones spelade. Det blev dans mellan kl 19 och kl 23. Himla kul och massa härliga danser och dansare från Blekinge, Småland, Skåne mm?
Vi var ett gäng som avslutade kvällen i bastun med lite “skönsång”.

Workshop lördagen

Vi började med lite socialdans kl 9.30 för att få upp värmen och som en del av audition och sedan delades vi in i två grupper, medel/medelavancerad samt nybörjarmedel/medel. Därefter började vi 5 totalt timmar dansworkshop på lördagen. Först hade vi Henric och Johanna Stillman, mycket trevligt. Saker vi gick igenom; känslan i kontakten mellan förare/följare, föra ut till break, föra ut – förare följer efter, föra ut – föra in igen. Sen blev det roliga swingoutvarianter där föraren lägger sin triceps på följarens biceps och låter föraren gå runt alternativt göra flera steg innan man man släpper ut följaren, alternativt twista två gånger och sen putta ifrån så följaren gör snurr ut runt ryggen på föraren. Efter dubbeltwisten kunde man också behålla följaren så att hon snurras in till side by side (förare på “fel” sida om följaren i detta läget). Därifrån kunde man göra gå, snurra ut, gå gå snurra in (ungefär). Från side by side kunde man också göra ett baksteg och föraren flyttar sig bakom följaren så att man byter till normala sidan den vägen. Denna variant kan direkt gå över till swingout också.

Därefter bytte vi lärare med andra gruppen och vi fick Ulf och Sandra. Där var det mycket tick tick och whoa whoa-övningar och känna skillnaden och få in känsla och timing i dansen i både tripplar, groove och charleston. Gjorde även vissa hand to hand charleston övningar med och utan sidförflyttningar, med och utan scissorkicks, samt med snabb snurr och ett schysst avslut.

Tillägg 2011-12-18: Min beskrivning ovan “med snabb snurr” kan man se ett exempel på här, från ILHC 2011 – Classic Lindy – Thomas Blacharz & Alice Mei – 3rd Place där de gör samma snabba snurr som vi övade på. Just snurren kommer två gånger med start 2.58 in i klippet 🙂

 

Socialdans till Castell Collection

Lördagkvällen började med en prova på kurs som jag ryckte in i ett litet tag och agerade extraföljare. Dansgolvet blev snabbt välfyllt och jag höll lite privatlektion för två intresserade prova på deltagare som varit med båda kvällarna och det var deras första kontakt med lindy hop. Båda gillade det verkligen och ville lära sig mer så jag gick igenom åttor, promenad, promenot, circle på stället samt ta in följaren på en åtta och circle istället för på en sexa in till closed. Följaren snappade upp det direkt när jag dansade med henne vilket var riktigt kul :).
Blev en hel del härliga danser men man var lite av Bambi på hal is med de nya dansskorna.

Jack n Jill tävling

Sen blev det Jack n Jill tävling och jag hade lapp nr 5 (förare hade ojämna nummer och följare jämna nummer). I en Jack n Jill så dansar med med flera olika partner och man har ingen möjlighet att välja vem man dansar med (dvs man kan inte ha en inövad rutin) vilket gör att det verkligen blir viktigt i kontakten mellan förare och följare. Då det var ett överskott på följare i tävlingen så fick vi förare dansa nonstop i 4-5 danser medan följaren emellanåt fick vila. 3 finalister valdes ut och de fick senare på kvällen dansa två finaldanser till livebandet.

Finaldans 1 hittar ni här

Finaldans 2

Det var en härlig kväll med massa dans helt enkelt! Kvällen avslutade vi sedvanligt i bastun, perfekt för muskler som jobbat hela dagen.

Workshop söndagen

Söndagens workshop började för mig kl 12.30 med både huvudvärk och ryggont. Man kom dock in i det efter ett tag. Ulf och Sandra lärde ut; snurr på stället (6a), snurr på stället då föraren går iväg så man hamnar i öppen position, snurr på stället på en 4a (klurig!!) och med variation att föraren flyttar ifrån så att man hamnar i öppen position. Sen från öppen position föra följarens baksteg, sen backa och sen ge en riktning för följaren så att hon snurrar och hamnar i side by side position. Samt några varianter på den.

En härlig danshelg helt enkelt, fredagkväl dans mellan 19-23 (ca 3 timmar dans), lördag dansworkshop 9.30-16.30 (5.5 timmar dans), lördagkväll dans 19-24 (ca 3 timmar dans), söndag dansworkshop 12.30-14.30 (2 timmar dans). Totalt ca 13.5 timmar dans :).
Bifogar lite bilder nedan.
Du kan hitta mer bilder på Karlas blogg: Fredagkvällen, Lördagkvällen samt finaldansen


“Karlskrona December Swing 2011, ett Lindy Hop event med 2 socialdanskvällar och 7 timmar instruktörsledda workshops med 2 olika lärarpar.”

From Karlskrona December Swing 9 – 11 december 2011, posted by Victor Adolfsson on 12/12/2011 (36 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


2 thoughts on “Rapport från Karlskrona December Swing

  1. Bara att gå tillbaka till att inte äta så mycket onyttigheter så är du ju där jättesnart! Kämpa på! Tack för länkningarna. =)

    • Mmm, hade extra energi ikväll men det blev varken simning eller jogging… Provade iaf att göra en annan variant på pushups nu på kvällskvisten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *