18 juli, 81.3kg, vilodag från träningen, middag hos mor och far

Idag stod vågen på 81.3kg (oförändrat jämfört med igår)

Motion

Idag skippade jag träningen iochmed att det varit 1-milslöpningar två kvällar i rad… Gårdagens löpning graderades även som träningseffekt 5, Overreaching vilket inte låter så bra. Det står att man kan behöva 7 dagars återhämtning efter ett sådant pass. Någon som kan bringa något ljus över begreppet? Bör jag undvika att ligga på den pulsen så länge för tillfället?

Räknade ut Coopertestvärdet på gårdagens löpning :). Då hann jag 2900 meter på de första 12 minuterna vilket ger värdet 53. Värdena 52 och uppåt klassas som utmärk i min ålderskategori (30-39år). De gångerna jag gjort coopertestet har jag dock fortsatt och sprungit milen, dvs jag har inte optimerat min hastighet för den sträckan och tiden. Jag borde kunna spurta de sista 500 meterna och därmed komma över 3000 meter

Kost

Frukost: 3 knäckebröd med chili chipotle keso och juice

Lunch: Hemgjord kycklinggryta med nachos

Hemgjord stark kycklinggryta med nachos

Hemgjord stark kycklinggryta med nachos

Middag: Kycklinggryta med ris och fetaost-sallad.

Kycklinggryta med ris och sallad

Kycklinggryta med ris och sallad

Övrigt: Tårta, jordgubbsspecialare

Grattis Fredrik på namnsdagen-tårta

Grattis Fredrik på namnsdagen-tårta

2 thoughts on “18 juli, 81.3kg, vilodag från träningen, middag hos mor och far

  1. Visst det är viktigt med återhämtning och teknik är ju roligt och bra! Och köra såna hårda pass två dagar i rad låter inte helt bra om man tänker på skaderisk och sånt.. Men det viktigaste är ändå att lyssna på kroppen! Känn efter. Du verkar ju grymt stark nu! =D

    • Mm det känns bra att ha kommit igång med löpningen igen. Funderar dock på att köpa nya löparskor då de jag har börjar bli lite till åren..

      Idag (19 juli) blev det beachvolley/sommertoppen och ingen löpning. Får se hur det känns imorrnkväll. Är lite sugen på Baltic Midnight Race i Karlshamn (1 mil)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *