3 augusti Herräng Magical Night

Sömn
Gick upp efter 3h sömn, trött och seg
Lektion 1-catrin och Elliot
Se film. high outer kick (som sista i kick the dog, sen 3 trenches( luta framåt, endera fot ner, andra benet rakt bak), sen 3 pancake ( luta bakåt, endera benet fram). Sen in i charleston chase dvs ledaren vänder bakåt och vänder sen in då den collectat följaren. Vrid följaren och sig själv till vänster, gå bakom ( dvs byt plats, ledaren är nu till höger). Släpp vänster hand och snurra in framför följaren samtidigt som man gör charlestonkickar, en backstep charleston på stället, sen grounda med folus på vänster, sen höger sen skate åt höger. Steg, ge spinn på följaren som skatar runt, ett steg till sen kicka runt på ett ben (3 kickar). Sista kicken är gemensam på innerben, ledaren till höger, kicka fram men hoppa bakåt, grounda mot varandra sen messaround. Höger höger fattning och vid 90 grader så det blir häck mot häck, ledaren lite lägre, följaren lutar sig lite mot ledaren. Föraren gör då boogey back medan följaren gör panncake. Denna kallas ride the pony. En kul slinga 🙂
Bastu och dusch
Skönt efter det passet
Lektion 2-Daniel och Åsa
Riktigt bra och nyttig lektion. Få bort stelheten i dansen så att hjärnan kan ta en paus, spexa loss och göra ad man vill i dansens alla moment, gå högt/lågt, armar, axlar, höften. Se filmklipp för inspiration
Lektion 3- Davis och Claudia
Charlestonvändning vänsterarm fram vänster baksteg, sen går man. Armar avslappnade men pendlande, i vändningar tänka på att committa steget och inte bara dutta… Kan även göra charlestonkickar fram och tillbaka och efter en bakkick övergå till mindre energi och bara gå.
Se film
Magical Night
Lite trolleritrix, utbrytnad och sånt. Många utklädda. Min mask var poppis. Dock jobbig att dansa i, se film.
Charlie Caper uppträdde på avslutningen vid midnatt. Grymt imponerande…
Blev några lindy hop låtar och jag försökte ta med det jag lärt från Åsa och Daniels lektion, dvs att släppa loss..
Blev även några bluesdanser.
Gick hemåt 03:15 kanske och sen blev det bastu. Nu har klockan hunnit bli 04:41 så jag säger god natt
Kost
Frukost: Vanlig
Lunch: kyckling Tagine med ris och sallad, coca cola
Övrigt: bilar, smågodis.
Middag: chili con carne, ris, bönsallad mm
Övrigt: 2 chokladbollar, 1 coca cola

2 thoughts on “3 augusti Herräng Magical Night

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *