11 mars, 85.3kg, aerials weekend, träningsvärk. Vecka 10 rapport

Idag stod vågen på 85.3kg.

Har inte uppdaterat bloggen på ett bra tag… Tidigare körde jag uppdateringar varje dag men jag tappade lusten och orken.. Får se om man kan komma igång och köra en vecko-uppdatering iaf.

Träning

Förra veckan kantades av skador (ont i höger fot sedan tisdagen innan (26 februari). Jag körde dock lindy hop 1 på tisdagen 5 mars som förare samt 2 danser på den fri träningen. Tog det medvetet lugnt med tanke på helgen som kom.
På onsdagen tittade jag på på boogie woogie. Fokus var på passering där kille står kvar och bjuder in följaren till lång passering. Återigen vila från träning. Tråkigt!!!

Helgen 9 mars och 10 mars var dock roligare. Då var det Aerial Weekend Workshop – Fun & fly high!!. Detta var på ett cirkuskollektiv i Malmö.

Saker som vi övade på (det finns säkert många olika namnvarianter på alla dessa turer)

 • The snatch. Denna vill jag verkligen öva mer på och sätta i sin helhet. Som delövning är det bra att öva på stretch och timing, sen vid stretchrelease stoppa följaren genom att dämpa deras framåt rörelse med högerhanden mot följarens abs. I nästa steg så landar följaren så högt upp som möjligt med en bensax runt förarens bröstkort (leker lite apa 🙂 ). Sista steget är den fulla aerialen. Se den vid 1m18s

  • Cannonball. Föraren har händerna kring följarens höft/bäckenben(?), preppar med att böja knä och sen hoppar följaren uppåt med fokus att få baken högt upp, föraren hjälper till att trycka upp följaren och följaren sträcker ut benen och sparkar repetitivt och sen landa på fötterna igen. Se den vid 28s
  • The baker. Följaren gör armlås runt förarens bröstkort medan föraren håller i följarens armhålor ungefär och sedan snurrar föraren runt medan följaren lyfter upp fötterna från marken och sparkar utåt/inåt repetitivt och så ska man få till en bra centrifugalkraft. Se den vid 31s
  • Knickerbocker. Från öppen position, för baksteget men föraren står kvar, vänder sig sedan 90 grader åt vänster där den tar emot följaren med vänsterhand uppe runt nacken till vänster axeln och högerarmen runt baken och sedan lyfta upp (för platå-nivå) och sedan lyfta upp och tippa bakåt för att fullfölja följarens rörelse så att denna gör en volt. Se den vid 7s
  • Pancake. Som delövning så bröt vi ner det i olika moment där ett av dem var att jag gör en kettlebellliknande rullning medan partnern gör en lätt crunch. Det roliga är att partnern hänger upp och ner och gör sina crunches och partnern agerar kettlebell åt mig. Se den vid 57s
  • Hellzapoppininspirerad variant är backstep charleston där föraren hoppar bock över följaren varpå följaren sparkar ner föraren och sen drar upp denna och sen in i skate eller charleston. Se den vid 1m33s.
  • Lindy worm eller The Boat. Denna hade jag gjort tidigare på Herräng. Se den vid 3m9s

  • Blandade styrke och balansövningar. Detta är extremt viktigt när man ska öva och utföra aerials för att minska skaderisken. Löpträning vanligt, höga knä, böjda knä, saxa, indianhopp, armhävningar, planka, sidoplanka med att böja ner den övre armen ner till under kroppen, situps, cykla liggandes med crunches. Bland balansövningarna finns tex att följaren hoppar upp i förarens famn och klättrar runt en medan föraren står med lätt böjda knä, bredbent och stabilt förankrad, armarna rakt utåt sidorna. Man var helt slut efter uppvärmningarna :).

  Efteråt övade jag och Karla på andra aerials som vi gjort tidigare.

  • The beetle. Öppen jigwalk och sen föra in följaren med ryggen mot en, höger hand på följarens mage, vänster på lår/bak och axel i följarens ryggslut och sen hoppar följaren samtidigt som föraren lyfter upp följaren och placerar denna säkert på axeln med sin rygg mot min högeraxel, sprattlandes uppochner.
  • Backstep charleston in till uppochner
  • Grodhopp

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *