26 maj, efter Malmö Spring Jump

Den 24 maj vägde jag 85.4kg.

I helgen var man i Malmö på Malmö Spring Jump, en lindy hop workshop :).

På fredagen socialdans till liveband i Limhamns folkets hus. Väldigt halt golv! Trevlig atmosfär och bra band, Hornsgatan Ramblers.

Lördagen började med workshop 10-12:15 med Peter Strom och Sylvia Sykes (som började dansa 1966). Mycket olika promenade-varianter tex med dubbel tuck turn, enkel tuck turn med fri snurr, föraren snurrar två varv etcc. Därefter 14-16:15 med Mindaugas och Geidre som du kan se i videon nedan från Snowball 2011. På kursen var det mycket slide-varianter man kan använda i swingout open, swingout closed och helt i closed. Variant med att följaren går förbi föraren, handbyte och sen lite variationer på följare snurrar, förare snurrar back följt av sendout (den var klurig att få till timingmässigt).

På kvällen var det dans på Tangopalatset till bandet Mimi’s Idea och så var det Jack n Jill tävling :). Kom dock inte till finalen men himla kul att prova :). Så här såg finalen ut 🙂

Höll väl på till 00:30 för att sen sticka hem och sova.

På söndagen var det kurs igen kl 11-13:15 med Jenny och Richard som är medlemmar i Harlem Hotshots. Egna solovaritioner, dansa i halvtempo, enkel variant av susie cue, De är det första paret i följande klipp

Dagen avslutade jag med dans 14:45-17:00 till Sebeastian Svensson som ryckte in extra som lärare då det ordinaria lärarparet ej kunde komma pga flygproblem. Denna var Frankie Manninginspirerad. Heelvariation, swingoutvariation med kick höger, kick vänster hold trippel (riktig kul). Texas tommy varianter – vanlig, sixcount passby, quickstop (kul!). Typ sixcount swingout (landa på höger ben, vänster ben bak i luften) in i nästa tur som man sen kunde avsluta på två ställen stompoff, ut till sida, in, turn för följare – eller frisnurr i hopp :).

Riktigt roliga dagar :).

Motion:

Torsdag 23 maj: Workout (small and easy home extended). 14 övningar*2, 13 muskelgrupper, 370 kalorier. Kanske 30 minuter?

Fredag 24 maj: socialdans Lindy Hop i limhamns folkets hus 3 h. Blev väl 2-3 blues-danser också.. Kände av träningsvärken efter torsdagens workout, hade krampkänning i ena benet under en av danserna…

Lördag 25 maj: 4 timmar dansworkshop med sylvia sykes och Peter strom samt Mindaugas och Geidre.
3h Socialdans lindy hop med JackNJill tävling.

Söndag 26 maj: 4 timmar dansworkshop med Jenny och Rickard samt Sebastian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *