Juldagen, morgonlöpning, middag hos kusinen och kortspel

Imorse stod vågen på 80.4 kg (efter att jag varit och sprungit) (upp 0.1kg jämfört med igår).

Kost

Frukost: 2 mörkt bröd, 1 julskinka, några bitar kött (?), leverpastej, 1 ägghalva, 1 laxbit, 3 glas äppeljuice

Lunch: 1 skinkbit, 1 ägghalva, potatisgratäng, 1 laxbit, 1 kycklingvinge, 1 revbensspjäll, sallad,8 små köttbullar

Middag: 3 pizzabitar (Leilas recept). Kusinen som lagat. Jättegott, 2 tobleronebitar (vit), 3 pistagenötter, 3 glas rödvin, 2 drinkar, 2punsch, 1 nypert, sallad, after eightbrownie med vaniljglass, 1 fastlagsbulle

Övrigt: 1 clementin, 3kakor, 2 chokladbitar, 3 vindruvor

Motion

Jag började dagen med att springa två rundor, 24min och 5 sekunder, ca 4.5km. Skönt att springa men inte lika bra tempo som igår. Med tanke på dagens dekadens så siktar jag på repris imorrn bitti.

Iphone -> IOS 5.0.1

Idag uppdaterade jag min telefon (iphone 3gs) till IOS 5.0.1 men jag verkar ha tappat viktinformation från 17 juli och framåt. Har lyckats extrahera en sqllite fil för själv vikt-appen och där har jag hittat informationen som saknas i appen men restoren av den filen till iphonen ger ingen effekt. Verkar som en bugg nånstans. Drygt… Smidigt dock med firefox plugin för sqllite filformatet…

Övrigt

På kvällen blev det juldagsmiddag hos kusinen som lagat god mat. Hemgjord pizza och hemgjord tomatsås med mozzarella ost, pellegrini(?) ost, valnötter, salami, aubergine kronärtskockor etc. Supergott.

Hemgjord pizza

Hemgjord pizza

Sen after eight brownie och vaniljglass samt fastlagsbullar på det. Allt var mycket gott och trevligt.

Nypert (likör43, nyponsoppa, vispgrädde, kanel)

Nypert (likör43, nyponsoppa, vispgrädde, kanel)

Vi spelade även lite spel, geni (där vi vuxna förlorade) och plump (där jag vann). En trevlig kväll helt enkelt och en trevlig tradition sen många år tillbaka. När jag skriver detta (23:48) så håller föräldrarna fortfarande på med sin tradition med att spela svängknack vilket de nog hållt på med 3-4 gånger per år i 40 år.

Förresten, för er som missat något avsnitt av min och Mattias serie: Victor och Mattias firar jul/advent så har jag samlat alla här: Victor och Mattias önskar God Jul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *