18 januari, 80kg, badminton, styrketräning på Lokomotion

Idag stod vågen på 80kg (ner 0.8kg jämfört med igår morse). Kul att Nogger-glass dieten fungerade bra :)…

Motion

Badminton 1 timme. Trevligt och bra träning. Fick bra poäng mot Ingvar (men förlorade som vanligt men jag närmar mig).

Styrketräning 2 timmar på Lokomotion (gång 1 av 5 på mitt klippkort). Planen var att dansa Zumba men passet var redan fullt så jag tränade själv istället och försökte tänka på det Karla sagt (och Mathilda/Karolina sagt för typ två månader sedan). Körde igenom de flesta maskiner jag kunde förstå. Avbröt dock en av dem pga krampkänning i låret.

Jag började med 15 minuter uppvärmning på löpbandet, ökade hastigheten progressivt men vet inte vilket mått det var i eller vilket värde jag gick upp till.

I det stora rummet körde jag följande maskiner

 • Arm extension (3*12)
 • Shoulder press (3*12)
 • Arm curl (3*12)
 • Pectoral machine (3*12)
 • Pull down (3*12)
 • Chest press (3*12)
 • Adductor (3*12)
 • Abductor (3*12)
 • Lying leg curl (1*12 på höger ben, 1*3 på vänster ben, sen avbröt jag pga krampkänning)
 • Leg extension (3*12)
 • Leg curl (3*12)
 • Leg press (3*12)
 • Low row (3*12)
 • Pec fly (3*12)
 • Reverse fly (3*12)
 • Easy power station (3*8 kanske, lite olika vikter och varianter)
 • Upper back (3*12)
 • Delts machine (3*12, denna gör dock lite ont i höger axeln så jag körde väldigt låg viktbelastning)
 • Pulley (3*12)
 • Lat machine (3*12)

Som avslutning körda jag lite mer fokus på mage/core i det lilla rummet.

 • Crunches med boll med alternerande höger/vänster uppe i ändläget.
 • Plankan (?)
 • Barnet-katten-kobran osv (övning på yogamatta)
 • Balansplatta med squats
 • Hopprep (det var verkligen länge sen!)
 • Hantellyft utmed sidorna för att mötas ovanför huvudet. (denna körde jag i lördags men denna gången kändes det stabilare i rörelsen, hade dock en lägre vikt).
 • Ryggböjar (20 stycken)
 • Sidplankan (?)
 • Abdominal Crunch (3*12)

Kändes riktigt bra med en riktig genomkörare av kroppen. Får se hur det känns imorrn. Underarmarna känns härligt trötta nu när jag skriver detta :).

Kost

Frukost: Osolean-vatten, 2 knäckebröd med smör, keso (grillad paprika), en mugg yoghurt persika/passion med start muzli

Lunch: Pastasallad med kyckling och fetaost med vitlökssås

Middag: Osolean-vatten, glycoslim-vanilj med 3dl lättmjölk, frysta hallon

Övrigt under dagen: 2 kakor, 1 äpple,

Efter träningen på kvällen: naturgodis, 1 stor gainomax choklad

Övrigt:

KHK vann!!! Idag möttes Olofström-KHK (dvs i Olofström). Då varken KHK TV eller LG Sports sände matchen så fick jag helt plötsligt en ledig kväll och kunde därför köra styrketräning istället :). Matchen slutade 1-4 till KHKs fördel.. Gott. Men vi behöver ta in fler poäng på de ledande lagen för att komma upp till en av de fyra playoff-platserna.

Det är vi som är KHK

Som en liten teaser så verkar det som de planerar lite inför den kommande matchen vad gäller hur besökarna tas emot på Telenor Arena Rosenholm :). Tyvärr missar jag matchen på söndag mot KRIF då jag dansar Lindy Hop i Lund lördag och söndag, superkul det med så jag är inte så ledsen :).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *