21 januari, Swingin the Castle Lund, Lindy Hop workshop

Vaknade upp i Malmö hos en av de trevliga danskompisarna. Dagens första dans tog vi ute på gatan när vi väntade på att bli upphämtade ;).

Motion

2 h dansworkshop Lindy Hop med Hanna och Mattias,nivå Intermediate Advanced-Advanced. Lite av vad vi gick igenom kan du se här. Bland annat var det en swingout/passerings variant som Frankie Manning brukade göra. Dvs she goes, he goes, och sedan gör föraren en slide med fötterna ut-in och vänder sig sedan (något sådant iaf). På slutet skulle vi prova att göra allt spegelvänt, inte lätt!!!

 

1 h lindy hop socialdans på jazzparty på AF borgen. Det var en massa band och härlig musik runtom i AF-Borgen. Jag höll mig mest i stora salen där två band turades om med en timmes set var åt gången.

Jazzparty samt Swingin the Castle

Jazzparty samt Swingin the Castle

Tyvärr var musiken lite ojämn (emellanåt för snabb). I två av setbytena så var det uppvisning. Först körde ett Mattias ett solo-steppnummer till Singing in the Rain. Sen var det ett härligt Charlestonnummer där Mattias tog hjälp av två andra dansare. Riktigt härligt att se!!!

Jag med bandet i bakgrunden på AF borgen

Jag med bandet i bakgrunden på AF borgen

1 h bluestaster. Bluestastern hölls i Stallet på Mejeriet i Lund. En bra en timmes workshop där man fick en bra repetition från Herräng och en del nya saker. Hade gärna lärt mig och dansat mer blues.

0.5 h bluesdans. Hepcat hade dukat upp en liten efterfestbuffe av chips och frukt och lite läsk. Själv hade jag köpt lite punsch och någon grogg så att man kunde fylla på sockerreserverna så att man skulle orka dansa dagen efter också :). Blev någon bluesdans innan vi begav oss hemåt Malmö.

Bluesefterfest

Bluesefterfest

Kost

Frukost: Frökusar (bröd) med sylt, yoghurt med banan och hallon

Lunch: Texas Whopper, pommes, coca cola

Texas Whopper

Texas Whopper

Middag: McFeast, pommes, coca cola, chili cheeze

McFeast och Chili Cheeze

McFeast och Chili Cheeze

Fika och övrigt: (fika efter lunch) Citroncheesecake, vitamindryck acai, (bluesefterfest) 20cl punsch, 1 grogg, chips, banan, kexchoklad (från Swing-Frida), choklad.

Citroncheesecake

Citroncheesecake

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *