10 mars, 80 kg, Advanced Aerials workshop Lindy Hop

Idag stod vågen på 80kg (ner 0.1kg sedan igår)

Lindy Hop Advanced Airsteps/Aerials i Malmö

Samling kl 11 i Tangopalatset Malmö. Först en liten uppvärmning till musik där fokus var att aktivera allehanda muskelgrupper. Den hade varit bra att göra fler gånger även hemmavid inför träningar.

Därefter började vi med själva airsteps / aerials sammansatta i en slinga vilket var riktigt bra då den lätt kom in i muskelminnet. Först körde vi den med “freeze” vid själva airstep-momenten för att få in timingen och sen körde vi de enkla turerna själva alternativt bara preparationen inför dem. Därefter körde vi de mer avancerade med spottare (medhjälpare) för att få trygghet i själva turen. Därefter kunde man göra dem själva.

Slingan var riktigt kul.

Grodhopp / frog jump (a.k.a. Vit svan)

4 jigwalk följt av grodhopp. Viktigt där är att man har 90 graders vinkel (typ) samt att man justerat greppet inför själva preppen och lyftet. I lyftet är man väldigt tight med arm/armhåla för att kunna ge maximalt lyft och support för följaren. Vi fick bra höjd på denna.

Bensax med pecking (?)

Direkt efter grodhoppet så förde man ut följaren och gjorde 2 jigwalk i öppen position. Därefter kom följaren in och i preppen går man ner och som förare tar jag ett “hamburgergrepp” kring följarens höft och hon hoppar upp i ens brösthöjd och kniper åt med benen för att låsa sig fast i den höjden. Därefter gör man pecking på vänster, höger, vänster, höger för att därefter böja sig fram och därefter upp igen och skjuta ifrån med följaren så att denna landar säkert igen.

The beetle

Därefter 2 jigwalk och sen för man in följaren så att denna vänder sig om och som förare går jag ner och sätter min höger-axel i följarens ryggslut ungefär och håller högerarmen om följarens mage och vänsterarmen supportar i vänster lår ungefär och därefter hoppar följaren upp samtidigt som föraren reser sig upp varpå resultatet blir att följaren ligger på högeraxeln och föraren stabiliserar med högerarmen om magen samt vänsterarmen om låret/skinkan. Följaren stabiliserar sig själv med sin vänsterarm kring förarens hals tror jag. Denna tur kallas the beetle. Uppe i den positionen kan följaren göra lite sparkar uppåt i luften, dvs som en beetle som hamnat uppochner. Därefter böjer föraren sig framåt och låter följaren komma ner.

Skating med slide through (?)

Direkt när följaren kommer ner så börjar man göra skating till vänster med fyra steg, skating åt höger med fyra steg, skating åt vänster med tre steg, sätt ner höger, sätt ner vänster. Båda armarna högt och sen över följaren och ner till vänster så att följaren tvingas sätta sig ner på huk. Därefter stegar/sparkar föraren sitt högerben över följaren och vänder sig därmed om så att föraren har händerna mellan sina ben och där bakom sitter följaren. Därefter ger man fart genom att dra följaren så att denne glider längs golvet (lite kettlebell-övningar kan man göra här för att öva på motsvarande rörelse). Man supportar sedan följaren så att denna kan resa sig upp / hoppa upp.

The dolphin, Little roll

Följaren står nu på armlängds avstånd framför föraren med ryggen mot föraren. Följaren sätter sig/lägger sig bakåt och för upp benen och har enbart axlarna/övre ryggen som kontaktyta mot golvet och föraren böjer sig ner och grabbar tag om följarens höft, lyfter upp följaren från golvet och följaren använder sina ryggmuskler för att böja sig upp så att det blir som en delfin som ploppar upp. Viktigt är att följaren tittar högt upp innan hon släpps ner för hon inte ska trilla på näsan. Därefter kan man släppa ner följaren och supportar då med båda armarna i respektive armhåla. Därefter kan man följa upp med en dipp.

Detta var slingan vi i huvudsak byggde upp övningarna kring på lördagen.
Slingan kan se ut ungefär så här

Little roll till beetle (Little roll 2.0)

Little roll kan man bygga vidare till en 2.0 version genom att när man kommer till delfin-läget fortsätta rörelsen uppåt till en beetle. Denna lyckades vi också göra.

Little roll till beetle till jump through (?) (Little roll 5.35)

Man kan bygga på 2.0 versionen ytterligare genom att i beetle läge fortsätta rörelsen uppåt/bakåt så att följaren landar bakom föraren. Denna övade vi inte på… Det gäller att vara säker på grunderna innan man ger sig på sådana specialiteter :).

Övrigt

Är som sagt lite osäker med exakt vilka saker vi gick igenom vilka dagar men jag hoppas kunna beskriva de olika turerna i dels detta blogginlägget och dels i 11 marsinlägget.

Motion

Lindy Hop Advanced Aerials workshop i Malmö i fyra timmar.

Lindy Hop socialdans på Tangopalatset i Malmö. Blev kanske en timmes dans. Alldeles för trångt på dansgolvet och sen var man lite sliten efter workshopen. Gick från tangopalatset strax innan ett. Sen insåg vi att vi inte hade rätt nyckel så det blev en snabb löpning tillbaka till Tangopalatset, hämta upp nyckeln och sen springa tillbaka. 600m på 4 minuter (gånger två).

Vita Hästen – KHK playoff 3, match 3

Efter workshopen samlades vi i lägenheten för uppfräschning och lite vila. Jag passade på att följa referatet på BLT från hockeymatchen. Helt underbart, vi vann matchen, 1-2 slutade den. Därmed är vi klara för kvalserien. Det är vi som är KHK!

Kost

Frukost: Osolean-vatten, havregrynsgröt med hallonsylt kanel och ingefära.

Lunh: Baguette med parmaskinka, coca cola

Middag: kina mat – 4 små rätter, coca cola

Övrigt: 1 bacardi razz-up-drink. 2 gainomax, 1 powerrade, choklad,1 skyr

One thought on “10 mars, 80 kg, Advanced Aerials workshop Lindy Hop

  1. Pingback: 12 mars, 80.4kg, lite sliten efter aerials workshopen | FutureIntel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *