15 mars, 79.9kg. Dansuppvisning Lindy Hop på Konsthallen, KHK-Sundsvall 4-1, Gymgrossisten

Idag stod vågen på 79.9kg (ner 0.4kg). Skönt att hamna under 80kg igen.

Idag tog mitt Osolean-pulver slut. Har lite Glycoslim Choklad kvar, sen är det slut. Ganska bra timing då att produkterna jag beställde i tisdags från GymGrossisten anlände idag.

Det jag beställde var tre olika Whey-80 produkter (jordgubb, vanilj-päron, hallon) samt 1 burk Antioxidant. Får se om det blir någon märkbar förändring på min vikt, fett och muskelmassa.

Motion

Idag körde vi dansuppvisning i Konsthallen för 110 personer som hade firmafest. 2 lindy hop-par och 3 buggpar dansade loss i totalt tio minuter. Körde lite av de nya turerna från helgen, grodhoppet (som nu är bättre än vad det var innan helgen) samt den nya turen The Beetle, dvs Karla hamnar på rygg uppe på min axel. Hoppas på att få se filmen på det för jag har ingen aning hur det ser ut när man själv gör det.
Not: Jag måste lära mig att anpassa dansen till när låten börjar sluta så att man kan få till en bra dipp som avslut.

I periodpauserna på hockeyn blev det en promenad/jogging runda och sedan en löpningsrunda i andrapausen.

KHK-Sundsvall – match 2 i kvalserien

KHK vann matchen med 4-1. De spelade riktigt bra och förde spelet bra över hela matchen. Vi leder nu kvalserien med 6 poäng, och de två som ligger närmast bakom oss har 3 poäng vardera och det är de två lagen som vi har vunnit över. Grymt bra!

Kost

Frukost: Osolean-vatten, yoghurt skogsbär med muzli och pistagemandel

Lunch: Pastasallad med kyckling och fetaost med vitlökssås

Middag: 2 max supreme burgare med celsius mango-persika att dricka.

Övrigt: 2 glassar, whey80 jordgubb 1 dl med 3dl lättmjölk.

4 thoughts on “15 mars, 79.9kg. Dansuppvisning Lindy Hop på Konsthallen, KHK-Sundsvall 4-1, Gymgrossisten

 1. Tack för danserna! Kul vi vågade prova nytt på scenen idag. =)

  Nu kommer en liten story här om vassleprotein, jag vet inte vad du vet, men såhär tänker jag: Whey-80 gör inte att man går ner vikt, men den hjälper dig få i dig tillräckligt med protein när du äter kalorisnålt. Till exempel om du äter nyttigt i form av mycket grönsaker och lite kött. Eller om du tränar väldigt mycket, och därför har svårt att få i alla proteiner. Den är också perfekt i frukost- eller mellanmålsshake med banan och yoghurt/mjölk för att få den mer mättande. Annat lämpligt ändåmål är direkt på plats efter ett träningspass, då det hjälper musklerna att bygga istället för att brytas ner (kroppen tar energi från musklerna när man är slutkörd). Tanken är då att man ska protein direkt, för att sedan kunna laga och äta en ordentlig middag i lugn och ro senare. Dags att bestämma dig om du vill börja bygga (och därmed gå upp i vikt) eller vad det är du har för mål egentligen. =D

  • TACK Karla!
   Att protein var bra för muskler och kropp var ungefär det jag hade koll på. Uppskattar verkligen din input!
   Hmm, vad jag vill.
   Jo, gärna bygga muskler och därmed få en ökad naturlig förbränning, vilket bör ge en viss effekt på fettprocenten. Dvs jag vill gärna byta fett mot muskler och hoppas att protein som komplement till träning kan hjälpa mig lite längs vägen.

   Tack för de två danserna. Ska bli spännande att se filmen från uppvisningen vid lämpligt tillfälle. Vore kul att se vad man ska tänka på att förbättra (förutom slutet och början) :). Swingouterna kändes bra iaf (med tanke på golvet…).

   • Det är så himla roligt att du gått ner så mycket i vikt och kommit igång med löpning och allt. Du ser ut att må bra, och det är skönt att se!

    Ja, du lever ju ganska nyttigt ändå med massa träning och så, så jag tror de bara handlar om att lägga in fler inslag av styrkekrävande pass och försöka få in bra rutin på mat och träning. Tänk på att äta någon slags mellanmål innan så du inte tränar på helt tom mage och äta något med protein efter. Hellre äta mindre och ofta än sällan och mycket.

    För att omvandla fett till muskler så tror jag alla sorts sötsaker är den elakaste boven i dramat. Jag har en hel bok om detta, om du vill låna. (fast jag har inte läst den själv. :P) Så kan man undvika socker så hjälper man kroppen mycket. Fast denna punkten är jag HELT värdelös på.

    Det är också viktigt att ge kroppen vila, det är under vilan som kroppen bygger muskler. Speciellt när man styrketränar! Vila efter pass och lägga en en vilodag då och då. När man bygger muskler så går musklerna sönder, de återuppbygger sig och blir starkare. Ge dem tid att göra det också. Kör inte samma muskelgrupper stenhårt två dagar i rad och gym och annan väldigt hårt träning är ofta en timme max, sen är det risk att man inte bygger nåt eller faktiskt bryter ner. Dubbla träningspass kör jag ofta, tänk på att fylla på med ernergi och på att det är bra om passen är så olika som möjligt. Kör du kondition är det bara att köra på, där finns ingen tidsgräns. 😛

    Äh, jag vet inte om jag vill se den där filmen… Hoppas inte det ser för fånigt ut. Jag försökte se glad ut, men kändes mest som jag tjurade på mattan och sådär. 😉

    • TACK! Tycker det känns skönt att blivit av med de där tio kilona och vill behålla den nya “formen” och gärna gå ner lite till / öka muskelmassan.

     Mmm jag har en hel del att lära när det gäller styrketräningsbiten.. 25 maskiner*3*12 på en och samma gång kanske är lite overkill oh dumdristigt.

     Hoppas ni hade trevligt ikväll. Synd att jag missade det, var inte riktigt på humör efter en lång jobb-dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *