21 april, 80.9kg, foxtrot-kurs, Harrys fisksoppa, Pang på Pensionatet

Idag stod vågen på 80.9kg (upp 0.8kg sedan igår morse)

Motion – Foxtrot workshop

5 timmar foxtrot workshop. Kursen var riktigt nice och den fortsätter imorrn söndag. Saker som vi gick igenom.

  1. Grundsteg. Vänster, höger, vänster, höger-ihop. Dvs lång, lång, lång, kort tror jag. Förare börjar med vänster och Följare på höger
  2. Olika fattningar. Som förare är en variant att hålla om skulderbladen om följaren för att man på det sättet ska ha kontakt och kunna styra följarens överkropp på ett behagligt sätt. “Norrlandsfattningen” var när man höll följarens hand mot sin höft och vänsterhanden bakom ryggen / skulderbladen på följaren. Följaren håller ofta sina händer runtom förarens huvud/nacke.
  3. Snurrar på linje. Med vänster foten/ben gå fram och rikta den 90 grader åt höger, sen vrider man kroppen och sätter ner höger foten, också den i färdriktningen / i linje. Därefter vänsterfoten fram men ganska kort steg och sen ihop med högerfoten, nära vänsterfoten. Detta var ur förarens perspektiv. Ganska klurigt att få till en bra sådan, ofta kom man inte helt runt och det var svårt att få flyt på det.
  4. Snurr åt sidan. Man gör grundsteg och preppar så att man har färdriktningen 90 grader åt vänster om en (förar-perspektiv). Därefter gör man ett snedvridet baksteg som hamnar till vänster om en (i färdriktningen). Därefter högersteget bakom kroppen, också den i färdriktningen, sedan vänster-steg och höger ihop.
  5. Shuffle. Man gör grundsteg och preppar så att man har färdriktningen 90 grader åt vänster om en (förar-perspektiv). Föraren lutar kroppen åt höger och öppnar därför upp för steg med vänster. Man gör sen shuffle steg i färdriktningen med vänstersteg och sen höger ihop. När man vill avsluta turen så förflyttar man tyngdpunkten över till vänstersidan (lutar åt vänster/i färdriktningen) så att man därmed kan göra ett steg med högerfoten och därefter kan man vrida upp så att följaren har ryggen mot färdriktningen och man gör då ett vänstersteg och höger ihop.
  6. Fake-steg, ungefär som lindy hop Promenot. Om det är trångt på dansgolvet eller om någon kommer ivägen kan man ta till denna turen. Vänster, höger, vänster och istället för att gå fram och ihop med höger så lyfter man bara den och återvänder sin center of gravity till högerfoten. Därefter som vanligt, vänster, höger, vänster, höger ihop.
  7. Gnussa. De visade tekniken bakom gnussa och det är att man gnussar pannan mot varandra och ser till att gnussa så att man tittar åt färdriktningen så att det blir tydligt åt vilket håll man är på väg. Denna provade vi aldrig men det hade varit kul att testa någon gång. Det ser ut som man kan ha en fantastisk kontakt.

Det var säkert andra saker som togs upp. Får se om jag kommer på fler saker senare.

Blekinge Distans Spexare

I helgen har Blekinge Distans Spexare (BDS) haft möte. Tyvärr missade jag mötet men vi träffades ett glatt gäng på Harrys där jag tog fisksoppan, himla god och den känns nyttig.

Middag på Harrys

Middag på Harrys

Därefter blev det teater, Pang på Pensionatet. Dock var jag supertrött och somnade ett antal gånger under första akten. Inför andra akten gick jag och handlade lite dryck och godis för att vakna till liv och då gick det bättre. En del skratt blev det men jag skrattade mer och uppskattade Törnströmska gymnasiets musikal: The Wedding Singer bättre.

Kost

 

Frukost: 3 knäckebröd med rostbiff och keso chipotle chili, oboy

Lunch: Buffe (pajer etc) på skafferiet

Middag: Fisksoppa på Harrys, 2 staropramen

Övrigt: kanelgifflar, icelatte, chokladkaka, celsius lime, naturgodis

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *