24 april, 80.9kg, volleyboll, lindy hop shim-sham

Idag stod vågen på 80.9kg (ner 0.4kg)

Motion

Volleyboll 80 minuter. Idag kom inga andra från herrlaget så jag hoppade in och tränade tjej-gänget i beachvolley i 3-4 manna spel. De andra två ledarna som var där skötta andra övningar på de två andra näten och så fick de rotera. Jag var med och spelade på den sidan som var 3 personer och det var skoj och en del av dem har talang för det.

Lindy hop shim-sham övning 50 minuter. Idag var sista chansen att öva inför dansens dag. På lördag har vi genrep och på söndag är det uppvisning. Ska bli kul.

Soon time for USA

My vacation and trip to USA is closing in. Looking forward to seeing my date for the wedding and to dance with her :). Yesterday I was searching for how West Coast Swing looks like and I found this fun video.

 

Kost

Frukost: Yoghurt med fruktmuzli

Lunch: halv indisk pizza med stark sås

Middag: halv indisk pizza med stark sås

Övrigt: 3 kakor, 1 apelsin

2 thoughts on “24 april, 80.9kg, volleyboll, lindy hop shim-sham

 1. Haha men svårt att se hur dansen ser ut i den filmen! Jag kollade runt lite och det är ju mycket mer likheter med lindyn än jag minns, kan bero på att jag inte dansade lindy då… Sett både sexor och åttor, men trippelstegen går visst att lägga in lite här och där. Bara mycket stelare och högre tyngdtunkt. Men grunden verkar ändå vara jättelikt våra sugarpush och passeringar vi gör på 6:or. Så att lära dem typ de grundläggande vi brukar göra på prova-på workshoparna som en kort slinga och sen kanske lägga in något kul på slutet borde ju gå. Men det är nog bra att försöka hålla det så enkelt som möjligt. 😛

  bland annat denna spanade jag på:

  • Tack Karla!

   Så deras grund är en trasig lindy hop-åtta kan man säga?
   Lindy hop-åtta : Baksteg, trippelsteg, steg, steg, trippelsteg
   WCS-åtta: Steg, Steg, trippelsteg, trippelsteg

   Provade att gå lite framför datorn medan jag körde videon i din kommentar. Gick hyfsat att få in det flytet iaf. Får prova det med partner nån gång 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *