25 april, okänd vikt, Boxfit på lokomotion

Batterierna slut i vågen och jag hittade inte extra-batterierna jag köpt…

Motion

Boxfit 45 minuter med Totto på Lokomotion. Det var ganska stor skillnad på detta passet och förra veckans boxfit-pass. Idag körde vi någon slags cirkelträning då vi delade in oss i tre-personsgrupper. Person 1 slog och sparkade mot mitsen som person 2 höll i. Person 3 övade vid sidan av, t.ex. lätt jogging, upphopp, ligga på rygg och sedan korsa benen omvartannat 10 cm ovanför golvet, skuggboxning. Sen roterade vi alla efter 1 minut så det gällde att ge järnet hela tiden.

Uppvärmningen var att följa instruktörens rörelser och det var raka slag, hook-slag, sido förflyttningar, förflyttning framåt, knä samt vanliga sparkar.

Bland slag och sparkövningarna fanns:

  • v-slag, h-slag, v-slag, 2 högerkickar (och sen tvärtom).
  • Hoppa med vänster ben och sparka med höger ben på varje hopp (och sen tvärtom)
  • Repeterande v-slag, h-slag men personen med mitsen går mot en hela tiden så att man får justera avståndet kontinuerligt.

Körde även två kettlebellövningar, jag använde en 8kg kettlebell denna gången vilket var lagom för mig.

  • Svinga kettlebell mellan ben och sen upp till rakt framför huvudet med rak arm, efter fyra sådana så bytte man hand i ytterläget.
  • Från mark lyft upp kettlebell upp till axelhöjd då man “byter grepp”, därefter sträcker man upp den till maxhöjd. Med sträckt arm rakt upp så gör man knäböj och sen upp igen och därefter ner till axelhöjd och sen ner.
  • Från mark upp till maxhöjd utan att stoppa vid axelhöjd.

Som avslutande magövning så låg vi på rygg med benen upp och sen 90 graders vinkel på knäna, huvud och axlar lite ovanför marken och sen göra minimala crunches men med hög intensitet.

Efter passet var man helt slutkörd och man jobbar alldeles för snabbt ut sig fullständigt. Känns som en extremt effektiv förbrännings-konditionsform men riktigt rolig. Den aktiverar många muskelgrupper och övar upp rörlighet vilket inte är fel.

Kost

Frukost: yoghurt med fruktmuzli, juice

Lunch: Max Bacon Guacamole De Luxe, Pommes frites, coca cola

Middag: Stekt nötfärs med sommargrönsaker, spenat, mozzarellaost, vitlök och massa kryddor. Åt middagen väldigt sent dock. Gott blev det och jag har två matlådor nu.

Övrigt: 1 äpple, 2 kakor, 4 kakbitar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *