30 juni, 81.8kg Kustmaran 10km på 47min, Simning, beachvolleyboll, Scandic After Run

Idag ståd vågen på 81.8kg (ner 0.2kg jämfört med igår)

Kustmaran 10km på 47minuter

Idag körde jag mitt första tävlingslopp på 10km. Tidigare har jag bara provat blodomloppet 5km. Team Blekinge arrangerar varje år Kustmaran första helgen efter midsommarhelgen. Ett antal olika distanser att välja på: Maraton, Halvmaraton, 10 km, 5 km. Sen fanns det två kortdistanslopp främst för barn, 2.5km och 0.9km.

Innan loppet

Innan loppet

Det var en klockrent fin dag med sol och värme vilket inte är så optimalt om man ska vara ute och springa… Hur som; jag stod i första ledet när startsignalen gick och började i raskt tempo men ganska snart blev jag omsprungen av många och jag slog medvetet av på takten för att jag kände att jag inte skulle orka hålla ett sådant tempo en hel mil. Vid 4km-märket fick jag i mig lite vatten och sen vände man vid 5 km och då hade det gått ca 20 minuter. Jag hade ingen klocka på mig och ingen iphone så jag kunde inte tracka min progress så jag visste inte vilken tempo jag höll. Vid 9km märket fick jag reda på vad klockan var igen och då visste jag att jag skulle klara mitt 50minuters mål som jag satt upp. Samtidigt ökade jag på stegfrekvensen eller längden och sprang om totalt 10 löpare på den sista kilometern. Kände som om jag hade riktigt bra fart och man närmade sig de framförvarande med lätthet (superskön känsla). När det var 3-400 meter kvar (ingen aning egentligen) så ändrade jag till galen spurt, dvs att maxa ut helt och jag sprang om de sista 3 löparna av de 10. Den sista sprang jag om på mållinjen :). I samband med mitt upplopp så hörde jag speakern säga något om att det var den bästa spurten för dagen :)…

Efter loppet var det att hämta andan och fylla på med vatten och sen en Gainomax. Skönt också att byta till torra kläder och sen ta en macka från Sött och Salt. Lite senare fick jag också lite massage på massagebänken och medan jag låg där så kom en arbetskollega in som andra person på Maratonloppet. Jag är grymt imponerad av de som kan klara av en halv eller helmara på det sättet!

“Löpartävling i Kristanopel”

From Kustmaran 2012, posted by Victor Adolfsson on 7/01/2012 (10 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


Efter lite fika med några vänner så körde jag tillbaka till Karlskrona.

Beachvolley och simning

Stack sen till Långö och spelade ett set beachvolleyboll och därefter simmade jag och mötte en kompis som simmade från Willys. Vi passerade sen kayakklubben och fortsatte och rundade udden på Långö och jag gick iland på den vanliga badplatsen på andra sidan ön. En rejäl simtur alltså :). Därefter blev det några fåtal set beachvolley till.

Motion

Löpning 10km på 47min, 1 sekund dvs 4 min och 42 sek per km.

Beachvolley 4 set eller något.

Simning: från kayakklubben en bit ut och sen vända och runda udden och sen till badplatsen.

Kost

Frukost: Havregrynsgröt med hallonsylt, ingefära och kanel

Lunch: Curry con carne med majs, kidneybönor och ris

Middag: Kycklingfileer, potatis, sås, sallad, rödvin, öl, punsch med mjölk (buffe på scandic)

Scandic After Run buffe

Scandic After Run buffe

Övrigt: Banan innan loppet, Gainomax och energidryck och macka med mozzarella, fetaost och salami efter loppet. apelsinjuice, clementin, marshmallows

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *