23 juli, 82.3kg, Halvmarathon 01:51:40

Idag stod vågen på 82.3kg (upp 1.1kg sedan igår).

Halvmarathon, första försöket

Idag bestämde jag mig för att försöka mig på en halvmarathon (21.1km). Tänkte att lika bra att göra det i början av veckan så att benen hinner läka inför Herräng som börjar på lördag. Sagt och gjort så tog jag på min Garmin 610 med pulsband. Satte också lite medicinsk tejp över bröstvårtorna eftersom det skavde på någon av de förra långrundorna. Startade vid högskolan, sprang sedan via City Gross, ut till arenan, runda den och sen en av löpstigarna, ut till Vedeby McDonalds, förbi gamla tegelgården, via Amiralen, via Gullberna park, ut till Hästö idrottsplats, förbi Vämöparken, bryggareberget, runda Hoglandspark och sen förbi polisen, ut på Långö och avsluta vid Willys.

Tempo: 5:17 min/km
Distance: 21.12 km
Time: 1:51:40
Calories: 1,613 C
Avg HR:     164 bpm
Max HR:     181 bpm

Mitt mål med rundan var att klara distansen, att understiga 2 timmar samt att inte ligga på maxpuls som jag gjorde på förra veckans milsrunda. Hade idag ca 10 slag per minuten lägre i snitt puls.

Motion

Löpning halvmaraton 21.1 km på 1h:51m:40sek

Kost

Frukost: 2 rostat bröd med ingefärsmarmelad, 1 kanelknäckebröd med keso, apelsinjuice

Lunch: Kycklingsallad (varm)

Middag: Billys pepper panpizza

Övrigt: Nötgodis. Efter träning: 1 gainomax recovery choklad, 1 gainomax raspberry, 1 powerade, 1 banan, 1 päronsoda (33cl). Apelsinjuice, 1 whey-80 päron vanilj

5 thoughts on “23 juli, 82.3kg, Halvmarathon 01:51:40

 1. Nice!
  Du borde dock ta o fundera lite över uppladdningen inför den här typen av träning… Panpizza??! Även om det känns ok borde det slita otroligt på kroppen om den inte får i sig “rätt” mat.

  Kanske dags att sluta titta på olika “mirakel kurer” och helt enkelt börja äta bättre, fixa lite schyssta matlådor som är anpassad för träningen, göra lite smartare val och framförallt minska övrigt kolumnen (kom igen: 4 glassar samma dag!)…

  • Hej Cia :).
   Idag var det inga 4 glassar inte.. Ville komma iväg och springa hyfsat snabbt och ville inte äta för mycket och då passade ju pan pizza in fint, inte för mycket och det gick snabbt…
   Vad gäller mirakelkurer så går jag inte på någon sådan för tillfället, det enda jag tar utöver vanlig mat är whey-80 efter vissa träningspass.

   Men jag håller med om en sak, jag borde bli bättre på att göra matlådor…

   • Som du säkert förstår syftade andra delen av min kommentar inte enbart på detta inlägg…

    Det var inte menat som ett “jag måste försvara mig” utan mer som en tankeställare över din kost (+ ihop med ökad träning).

 2. Tack Cia! Jag håller helt med! Men nu är det inte massa konstiga mirakelmetoder längre och löpningen går beviserligen bra så jag har slutat tjata om det där med kost.. Men hade kunnat gå ännu bättre med bättre uppladdning! 😉

  • Uppskattar båda er input och kommentarer :). Borde bli bättre på att äta mer varierande (och hemlagad) kost… Idag får man lida för gårdagens löptur.. Lite ont i vänsterfoten och i knäna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *