31 juli herräng vecka 5 tisdag, blues

Lektion 1 Dax och Sarah
Efter en härlig uppvärmning så var det dags att fortsätta. Charleston, höfttwistar. Vanlig, med twist, i tillbaka bara en twist och sen kick, baksteg sen hög ytterkick. Efter inre twisten så släpper killen vänsterhand och sänker högerarmen och gör sen en vänsterkick medan följaren snurrar runt, sen connecta i vanlig side by side charleston
Lektion 2 Dax och Sarah
Repetition. Tempo/rytm/accent. who-aa/ta ut honung ur burken, inte vatten. Fokus på charleston

Hittade min tröja i lost/foundlådan
Lektion 3- Hanna och Mattias
Jobbade utifrån en slinga: sexa ut med båda händerna sen in i sailors kick, kicka runt med fyra, släpp ut och kicka fram och sen dubbelkock som vänder tillbaka och då är man i side-by-side och kickar först du dubbelkick sen dubbel dubbelkick. Därefter frankie cha-cha eller vad det heter, dvs tjej på höger sida från början, i chatleston släppa ut och vända sig, connecta i omvänd side-by-side och sen tillbaka, därefter ut i jigwalk: dvs riktningsändring. Sen passering där man går ner, klappar, vänder sig och connectar med vänster: förare lyfter upp vänster knä och knäpper. Sen ner och in i susie cue. Sen handbyte och grounda med båda fötterna. Hand to hand charleston men där en av kickarna är med bakbenet.
Har två filmklipp från dem men det andra är från min lektion.
Kvällsmötet
Klingvall berättade om lite problem i tjejduschen, men han hade ett förslag på lösning. Lite taster inför bluesen där de visade på olika kategorier av bluesdans… Även lite om service med loveboat
Slowdrag taster
Inte Dave denna gången men rätt kul. Attityd. Framåt, bakåt, framåt, ge space, turn/passering och vänd upp.
Blueskväll
Ikväll är det bluesafton så då får man klä upp sig lite. I öppningen (00:15) av blueskvällen så blev Vincenzo avrättad i elektriska stolen pga ett bråk på club ZAnzibar. Sen bjöd de i ensemblen upp de som satt närmast och ganska snart var alla uppe och dansade. Spelade gjorde Gentlemens and Gangsters, riktigt bra var dem. De höll på till efter 2 tror jag och sen fortsatte DJn. Jag gick ner till dansbanan och körde en lindy hop dans men det gick inte bra, mina ben var inställda på bluesdans… Blev även lite nattamat vid tre kanske.
Kom hem till husvagnen 04:55, sovdags
Kost
Frukost:samma som igår
Lunch:ciabata med beanspread, sallad, avokado, anti-cold juice (ingefära, chili)
Övrigt: ost/skinkbaguette, pippismoothie
Middag: gulaschsoppa, kyckling med glasnudlar, sallad, rostade rotfrukter,rock and roll fisk stuvning, bröd
Övrigt: salta grodor, lakritsbåtar, nötter
Nattamat: nachostallrik med kött, coca cola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *