1 augusti Herräng vecka 5 onsdag cultural activities

Vaknade vid ca 9.30, trött men svårt att somna om. Inga lektioner förrän eftermiddagen som tur är.
Lektion 1-hanna och Mattias
Övade big apple delar. Dessa vävde vi sen in i gårdagens slinga, kul! Se film
Lektion 2 – Chazz Young och Catrin
Fokus på Frankie Manning moves. Shake the hand behind the back. Från öppen för in som swingout men fånga /byt hand bakom rygg, ställ bredvid (förare t höger, höger hand bakom rygg, vänster framför). För baksteg sen jigwalk framåt. Släpp hand bakom ryggen för att signalera vändning. I vändning fånga följarens vänster armbåge, . Två tapp med vänster och sen happy step(fyra). Vänd upp och fånga me vänster hand (nästan som armkrok). Sen step step step ground med höger (för båda). Sen vänster. Sen höger. Sen vänster men när man ska grounda tryck ut följaren och gör därefter en åtta clock clock (crazy legs). Därefter twirl swingout. Från öppen som vanlig swigout men man connectar aldrig utan följaren twirlar mot förarens högerarm så att formen blir ett L. Föraren stiger ut åt vänster för att vända upp och fånga följaren i vänster (förare)- höger (följare).
Vi övada även separat på happystep, dvs sidleds 4 steg
Ingen film..
Kvällsmötet
Lennart gjorde magitrix. En gorilla i publiken. Speedfriending med massage, whats your problem samt secret handshakes. Vi firade Herräng 30år med cider och gamla foton från 1982, vilka schyssta shorts man hade då…
Kvällen
Vi grundade med kakor och grappo i vårt förtält, jag, Karla, Susanna och Lisa, trevligt. Sen till folkets hus som idag hade tre liveband: Gentlemans and gangsters, Kustbandet, samt ett swing jam band…
Hade några bra danser, men de snabba gick inte alls bra. Tog en tidig kväll med tanke på att man höll på till kl 5 igår så nu när jag skriver detta och är redo att somna så är klockan 02:22.. Godnatt

Kost
Frukost: samma som igår men bara pyttelite gröt och istället yoggi
Lunch: etiopisk mix
Övrigt: tiptop glass, ham and cheese toas och anti cold juice kl 17
Middag: fisksoppa, kycklingstuvning, kött burrito, sallad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *