13oktober, 82.1kg, löpning, matlagningskväll

Idag stod vågen på 82.1kg (upp 0.3kg sedan igår)

Motion

Löpning 2km, 10minuter. Sprang och hämtade bilen som fått stå på Långö sedan gårdagkvällens festlighet.

Matlagningskväll

Kl 16 samlades vi 13 personer för en matlagningskväll. Vi delades in i 6 stycken 2personers matlagningslag som vardera hade ansvar för en del av kvällen. För vår del blev det att ta hand om Dessert 1.

Amise: Hummersoppa

Hummersoppa

Hummersoppa

Hummersoppan var riktigt god och smakrik. Bäst hittills under kvällen 🙂

Förrätt 1: Ostronsoppa

Ostronsoppa

Ostronsoppa

Därefter blev det ostronsoppa, något liknande hade jag inte provat tidigare. Smakade bland annat persilja. Inte lika givande och god som hummersoppan men kul att ha provat det.

Förrätt 2: Blåmusselrisotto

Blåmusselrisotto

Blåmusselrisotto

Denna var spännande då jag inte ätit musslor så ofta tidigare och definitivt inte i risottoform. Risotton var ganska söt.

Varmrätt: Hummer med apelsin- och grönärtsås

Hummer med apelsin- och grönärtsås

Hummer med apelsin- och grönärtsås

Mums, riktigt gott. Lite spännande med. Denna innehöll även svartrot. De rostade apelsinskalen satte fin touch på det hela.

Dessert 1: Getostterrin, sellerisorbet och tomatmarmelad

Getostterrin, sellerisorbet och tomatmarmelad

Getostterrin, sellerisorbet och tomatmarmelad

Detta var vårt bidrag under kvällen. Getostterrin gjordes på getost, mjölk och gelatinblad. Tomatmarmelad på tomater, socker, citron, vaniljstång. Denna blev riktigt fin! Sellerisorbeten gjorde vi på sellerijuice, citron, sockerlag, vodka och salt och här hade vi en glassmaskin till hjälp. Det blev en fin och fräsch smak på den. Sen reducerade vi balsamicovinäger, dock blev det lite mycket reducering på slutet så den blev väldigt karamelliserad. Hade inte gjort något liknande tidigare så det var kul att prova något helt nytt 🙂

Friterad chokladtryffel med äpple compot

Icke friterad chokladtryffel med äpple compot

Icke friterad chokladtryffel med äpple compot

Som avslutning blev det chokladtryffel med äpplecompot. Den skulle egentligen varit friterad men tryffeln hann dels inte frysas / kylas ner och dels var frityroljan inte tillräckligt varm. Gott ändå.

Tack för ett supertrevligt initiativ och för en trevlig kväll! Har ett exemplar av alla recepten och det vore kul att prova att göra någon eller några av delarna igen. Tryffel och grönärtsåsen kanske 🙂

Förfest och kårkväll

Mätt och belåten stack jag hem till en kompis som hade förfest innan de skulle till kåren så jag valde denna gången att hänga med det gänget till Rotundan istället för Nivå och Schlagerbaren. Blev lite dans både på förfesten och sen på Rotundan (dock inte så mycket som jag hoppats på). Träffade på en del gamla vänner på Rotundan. Blev även en del sång efter Rotundan (främst bastusånger och Mer Jul 🙂 )

Kost

Frukost: yoggi med muzli

Lunch: Double beef, cola, sallad (McD)

Middag: 6 rätters, 1 öl, 2 glas rödvin

Övrigt: 1 öl, 2 punsch med mjölk, rödvin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *