14 juli, Victoriadagen, Top Cats och Lindy Hop

Den 14 juli 2013 blev en väldigt minnesvärd dag.

Vi lindy hoppare i Karlskrona (Tipsy Dance Club) hade indirekt fått frågan om det fanns Lindy Hop-dansare som ville dansa på Victoriadagen. Tidigt blev vi två par som ville vara med. Senare när vi fick direktkontakt med SVT så visade det sig att inga andra dansare hade anmält intresse och att de ville ha fyra danspar. Jag kollade runt och fick tag i två par till som ville vara med. Superkul!

Blev en hel del övning till låten Baby Doll av Top Cats, dels med Matilda och även med Ingrid på diverse ställen såsom Boule-bana (jobbigt underlag), bryggor och vardagsrum som vi mätte upp så att vi inte skulle ramla av scenen när det väl blev dags.

Roadtrip

Tidigt på söndagmorgonen begav vi oss mot Borgholm med två bilar från Karlskrona och en från Linköping för att sammanstråla vid Idrottsplatsen strax innan 12. Jag gick för att anmäla oss och träffade vår kontaktperson och andra kontaktpersoner och fick våra 11 SVT badges så att vi kunde komma in. Vi fick även en loge tillsammans med kören där vi kunde byta om och ta det lugnt i.

Prova scenen

12.15-13.15 hade vi schemalagd tid på scenen och då fick vi tillfälle att känna på scenen, synka vem som gick in först och från vilka håll. Vi körde även dansen två gånger, dock med plastfilm ovanpå golvet vilket var lite utmanande (typ klister…). Precis nedanför scenen fanns 8 lite finare stolar för kungafamiljen…

Därefter tog vi paus för att käka lite i Borgholm och sen tillbaka för att byta om till våra scenkläder och sen kollade vi på genrepet som började kl 15 i väntan på vår tur. Vi fick också skriva en autograf var :).

Genrep

Spännande att få dansa på riktigt på scenen och ge allt, med risk för blackout, men det gick helt ok. Top Cats studiokvinna/turneledare gillade det starkt, bland annat såg hon att jag och Matilda gick ner i halvtempo i det lugnare partiet (Matildas ide). Vi fick också direktiv att klappa i heltakt istället för halvtakt.. Hon betonade också vikten att klappa på två och fyra och inte ett och tre.. Måste lära mig det där :). Så i logen passade vi på att öva på det lite grann :). Därefter gick vi upp med några av andra artisterna i samband med slutet och sjungandet för HKH. Det var en annan variant av Jag må hon leva (den andra versen var annorlunda).

Efter genrep blev det lite energipåfyllnad igen samt sminkning.

Det var en lång kö utanför idrottsplatsen och insläppet började redan under genrepet.

Inspelning

Strax innan 18:30 anlände kungafamiljen i två dressiner och där fick jag några bilder som ni kan se nedan. Vi tog det lugnt tills det var vår tur. Sen blev det att gå upp på scenen cirka en minut in i Baby Doll med Top Cats och sen köra järnet i två minuter. Jag råkade köra en extra backstep charleston så jag fick kapa en windshield wipers för att inte komma off i vårt planerade flöde som jag och Matilda försökte gå efter. Vi lyckades sätta 95 % av de turerna som vi ville så jag är nöjd med vårt framträdande :). Blev även bra synkat på slutet med först ett grodhopp och sen lite side by side charleston och sen sist side by side charleston upp till cradle synkat till när musiken tystnade. Sen av scenen och andas igen.

Tusan vad folk där var! Nu kunde vi ta det lugnt igen. Efter att Tommy Körberg sjungit rövarvisan och Anthem så var det dags för oss Lindy Hop dansare (som det stod i körschemat) att gå upp på scenen igen tillsammans med alla medverkande: Mark Levengood, Tommy Körberg, Louise Hoffsten, Top Cats, Malin Byström, Robin Stjernberg, Zara Larsson, Darin, Emmelie De Forest. Vi lindy hoppare gick sist in vilket gjorde att vi placerades nästan i mitten. Kul :). Vi sjöng Ja må hon leva (andra versen var förresten Av vad skall hon leva, Av vad skall hon leva, Av vad skall hon leva, Uti hundrade år. Av kärlek skall hon leva, Av kärlek skall hon leva, Av kärlek skall hon leva, Uti undrade år för HKH Kronprinsessan Victoria vilket följdes av ett fyrfaldigt leve. Därefter blev det Victoriafanfar och Intåg i sommarhagen.

Då bestämde sig Victoria och resten av kungafamiljen för att gå upp och tacka alla medverkande, med start med Mark Levengood, sedan till Matilda och sedan till mig och sen alla andra. Det hade ingen av oss väntat sig. Flera i kungafamiljen sa att de tyckte om dansen och HKH Silvia sa att hon önskar att hon kunde dansa det och HKH Madelene sa att vore kul att lära sig dansa lindy hop :). Bättre betyg och bekräftelse på att det är en underbar dans vi håller på med är svår att finna. 🙂

Här kan ni se programmet till 13 augusti 2013: http://www.svtplay.se/video/1341456/grattis-kronprinsessan

Stort tack till SVT att vi fick denna möjlighet att få vara med och fira HKH Kronprinsessan Victoria.

Hoppas att detta kan få fler personer att få upp ögonen för Lindy Hop för vi vill gärna bli fler dansare. Här kan du läsa mer om den kommande nybörjarkursen på Tipsy Dance Club https://www.facebook.com/events/584342384929411/. Här är länken till anmälningssidan http://www.swingweb.org/tools/reg/?org=7;eventId=18023;info=1

 

 

“Superkul att få vara med och fira HKH Kronprinsessan Victoria på Borgholm.”

From Victoriadagen 2013, posted by Victor Adolfsson on 7/15/2013 (21 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *