En vecka på nya livet

Så, då har man haft det “nya” livet i en vecka (kost, kostersättning, motion). Egentligen började det nya livet på sätt och vis efter USA-resan då vikten den 2 oktober var 91 kg (kväll). Morgonen efter var det 89.7 kg med ett magmått liggande på 100 cm (osunt jag vet!!!). Då började jag föra viktdagbok, utökad träningsdagbok (förutom de noteringar jag för in på Runkeeper och Funbeat), samt matdagbok (förutom alla de matbilderna jag brukar posta på Facebook). Jag började också samla och läsa information i hur man förbättrar sin egen fettförbränning och jag förde in det i det dagliga livet.

Hittade också ett kostersättningspreparat (två stycken egentligen) som jag beställde och började använda den 19 oktober. Den morgonen låg vikten på 88.7 kg, kroppsfett på 29.9%, vatten på 51.1% och muskel (tror jag) på 40.5 (lite osäker på vad mätvärdena på vågen betyder) samt magmått liggande 101cm. Idag den 26 oktober så var motsvarande värden: 87.3 kg, kroppsfett på 29.4%, vatten på 51.5%, muskel på 40.8 samt magmått liggande på 96cm. Tillförlitligheten i värdena förutom vikten och magmåttet får anses vara låg, däremot ser jag nyttan för att se att det går åt rätt håll.

Syftet med viktnedgången är självklart för att må bättre, vara friskare och kunna dansa längre om nätterna :). Har som en del av er vet haft en kamp mot Hjalmar, dvs min mage och kampen går ut på att eliminera den, via stegen Hjalma, Hjalm, Hjal, Hja, Hj, H och . Efter vissa baksteg har den även varit kallad Hjalmars… Exakt “vikt till Hjalmar-skala” har jag aldrig noterat utan det är mer på känn, men helst ser jag att icke-Hjalmar (dvs tom sträng) ligger på 80kg (och lite lite tvättbräda om det går :)). Troligen är Hjalmar 90, Hjalmars är >90, Hjalma kanske 88-90. Detta skulle ge en dagsklassificering på Hjalm (86-88). Hjal får bli 84-86, Hja 83-84, Hj 82-83, H 81-82 och tom sträng 80-81. Japp, jag älskar statistik och Matematik om ni inte förstått det (ett av de få ämnena i skolan man kan räkna med….). Jag tänkte försöka uppnå något slags delmål till Beach December 2011 (för långt till Beach 2012, 2013 och 2014 som andra pratar om). Nån som vill med och bada (Beach December 2012) då på Långö eller Gräsvik eller någonannanstans? (ska försöka fixa bastu efteråt nånstans 🙂 ). Det kommer nog ett facebook event inför det :).

Iochmed att jag samtidigt för denna dagbok och outar mig själv så får jag mer struktur på det (jag gillar sånt, iaf emellanåt) samt jag sätter mer press på mig att nå positiva resultat för mig själv. Tips mottages tacksamt!

På tal om något helt annat så förlorade KHK mot Kristianstad idag.. Illa…

 

6 thoughts on “En vecka på nya livet

 1. Jag gillar hur du verkligen nördar in dig i matematik och dessutom vågar skriva om det öppet! (ja jag är också mattenörd i botten..) MEN det är INTE okej att dissa mig flera uppvisningsträningar i rad för att gå på hockey! (mest ironisk, ta det icke på allvar). Hoppas hoppas du hittar ett sätt som funkar för dig så du orkar dansa hela nätterna.

  De bästa tips jag kan komma på såhär mitt i natten är:
  1. Snöa inte in dig i siffror, anteckningar, statistik , tider, mått, puls för mycket (jättevanligt man låser sig där och tappar motivationen om det går för långsamt fram, eller att man inte har tid att träna för all dokumentation tar för lång tid..)
  2. Fortsätt uppdatera här, fb, berätta för vänner osv, för då är det svårare att “fuska”
  3. Jobba mentalt med tydliga målbilder, delmål, visualisera hur ditt liv ser ut, eller vad du skulle göra när du når ditt mål! Sätt upp något som påminner dig om dem, tex bild, artikel osv.
  4. Känn efter vad du gillar med dig själv och vad du tycker om att göra. Känn efter hur du mår och försök att verkligen njuta av att bli starkare och orka mer (både fysiskt och mentalt)!

  Efter många år av träning har jag nu på senare år hittat nöjet och den underbara känslan med att träna. Ibland önskar jag att jag hittat den tidigare. Förut hade jag så fullt upp med mat och kost och träningsupplägg och ville lära mig allt och göra allt rätt. Men det finns så himla många “rätt” att man bara blir förvirrad. Jag tror att det är viktigare att lära sig vem man är och vill vara och lyssna på kroppen!

  • Förlåt för dansen igår men jag har skrivit på varje kursutvärdering sen jag började dansa på Tipsy att onsdagar och söndagar är dåliga dansdagar för mig… Hoppas jag kan ta igen det snart och komma ikapp.

   Uppskattar verkligen alla tips och råd jag kan få, speciellt från dig som kan det där med att komma i form och hålla den!

 2. Jag har filmat vissa svåra moment i slingan med räkning till. Om du vill kan vi ju försöka nöta in dem på tisdag, för då kommer slingan bli lätt att lära sig sen. Kram =)

  • Ohh, det vore awesome! Ska försöka kolla igenom filmerna som Ida länkat i tills dess. Kollade igenom båda nu.. Nice 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *