10 januari, 79.9kg, dvs Hjalmar helt borta igen, nice. indiskt mat och volleyboll

Imorse stod vågen på 79.9kg, dvs ner 0.1kg jämfört med igår. Gött, jag är nu nedanför Hjalmar-skalan igen :).

Motion

Morgonen började med den lilla omvägen till jobbet med språngrushen uppför trapporna så man får upp lite blodcirkulation och förbränning tidigt på dagen. Sprang även hem i samband med att jag skulle fixa tvätten under lunchen (och hjälpa till att hämta indisk mat). Blev även en löptur hem efter jobbet för att hinna i tid till kvällsaktiviteten som följde.

Därefter blev det volleybollträning, ca 80minuter. Först lite passningsövningar (fingerslag – spike – mottag bagger och så håller man det igång med den man spelar med). Därefter lite övningar på plan då vi övade mottag-lyft-pass och avslut på ena sidan och block/försvar – pass – spike på andra sidan. Vi roterade vem som gjorde vad efter hand. Åkte i golvet i samband med en boll och verkar ha fått en lätt stukning eller nåt i vänsterhanden. Får hoppas det inte känns nåt efter en natts sömn. Vi avslutade träninged med lite stafett, fingerslag över nät, spring efter, fånga upp bollen, gör 10 situps, fingerslag tillbaka, hämta upp bollen och lämna till nästa person som gör samma sak. Andra varvet blev det baggerslag till sig själv samt passa sig själv över nät medan man själv går under. Tappade man en pass till sig själv så fick man börja om. Väl på andra sidan blev det 10 armhävningar och sen tillbaka på samma sätt. Hmm måste komma igång med Crunch-Fu och 100 pushups igen snart (måste vänta tills handleden mår bättre dock).

Kost

Frukost: Osolean-vatten, fil med start muzli och pistagemandel

Lunch: Iochmed att det är indisk tisdag så blev det Saag xhot-ris

Middag: Jag var fortfarande rätt så mätt sen lunchen så det blev inte så mycket till middag, Osolean-vatten, 1 cheeseburgare

Mellanmål:  1 apelsin på jobbet, körsbärstomater, apelsin på kvällen.
Kvällsmat: 25cl nyponsoppa med skorpor

 

Jag hade kunnat posta en lunchbild från idag men jag tar en Lindy Hop video istället. Detta är från Herräng 2010 då Competition and Show kursen gjorde uppvisning. Under Herräng så dansar man kurs en vecka i taget (eller bara socialdansar utan att gå kurs). Förutom Lindy Hop i lite olika nivåer från nybörjare till avancerad så finns det som sagt Competition and Show och andra swing-relaterade danser såsom Steppdans, Boogie Woogie, Charleston, Balboa, Authentic Jazz och African Dance.

Ser verkligen fram emot sommarens Herräng läger samt Castle Swing som jag ska på i Lund om några veckor :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *