4 februari, 78.7kg, beachvolleyboll utomhus vid Gräsvik dvs Sommarfest, AB-test

Idag stod vågen på 78.7kg (dvs upp 0.5kg jämfört med igår)

Sommarphesten

Idag var det dags för Sommarfest, en årlig studentfest. Jag var med och dömde volleybolldelen av festen 1998 i Ronneby och inte mycket har förändrats, förutom temperaturen… Det var superkallt idag.. Ändå var det ett stort glatt gäng som samlades vid 12-tiden för att börja spela beachvolleyturnering. En kompis till mig var med i ett lag och de var lite få som ville spela så jag hoppade in i deras lag och betalade avgiften för festen på plats :). Detta inkluderade förutom volleybollspel även ett sommarfestmärke, 1 coca cola och 3 korv med bröd.Vårt lag kom till semifinal men där åkte vi ut.

Final sommarfesten

Final sommarfesten

AB-Testet med Skyr slut

Idag var sista dagen på mitt lilla AB-test med Skyr (isländsk yoghurt). Idag var det Skyr blåbär. Resultatet kan ni se nedan i tabellen.

Datum Vikt Fett Vatten Muskel
(2011-10-02 Mina mätningar för att nå 80 kg började) 91 29,4 51,4 40,1
2012-01-29 AB test start 79,7 24,9 54,7 42,3
2012-02-04 AB test slut 78,7 24 55,4 42,5

Ovanstående är de mätvärden jag samlar från vågen varje morgon. Den enda som jag ser som tillförlitlig är ju vikten men de övriga är intressanta ur ett relativt perspektiv, dvs går ändringen åt rätt håll (jag vill minska fett och öka muskel). Är lite osäker på enheterna (om det är % eller kg).

Dvs på en vecka blev det 1 kg ner, 0.9 ner i fett-värdet, 0.2 upp i muskel-värdet. Den översta raden är med som referens för när jag började mitt arbete med ett lite sundare liv för att nå 80 kg gränsen. Den kommande veckan blir det att undvika Skyr och i övrigt försöka äta lika mycket/samma sak (om möjligt) och motionera samma mängd som denna veckan för att se om införandet av Skyr hade en mer positiv effekt än om man inte inför den i kosten. Hmm imorrn blir det att försöka äta följande:

Frukost: Osolean-vatten, havregrynsgröt med hallonsylt kanel och ingefära. Denna borde jag kunna fixa.

Lunch: 4 bröd med kantareller, hälften i grädd och soja sås, hälften naturellt stekta. hälften av dem med cheddarost.. Denna fixar jag inte då kantarellerna är slut. Istället får det bli en halv Ciao Ciao pizza.

Middag: 1 cheeseburgare. Denna borde jag också kunna fixa

Övrigt: Naturgodis, 1 dajmkaka, 1 påse cheeze balls. 1 Skyr dvs jag ska inte äta Skyr!, 1 apelsin. Detta borde jag också kunna fixa.. Jag har en apelsin hemma samt jag ska på hockey imorrn och det är där jag köper dajmkaka och cheeze balls…

Hmm ser ett problem med mina mätningar… det verkar som jag tog sovmorgon förra söndagen och idag vilket leder till en senare mätning än de kringliggande dagarna och en senare mätning verkar ge en lägre fettprocent… Alla fettvärdena under den gångna veckan var nämligen dessa: 24,9 – 26,4 – 26 – 25,7 – 26,2 – 25,4 – 24

Motion

30 minuter volleybollspel utomhus i snön, dvs 3 matcher, gissningvis lite över 10 minuter per match.. Inte speciellt högt tempo :).

Kost

Frukost: Osolean-vatten 2 brödskivor med smör, leverpastej, oboy

Lunch: 3 korv med bröd, ketchup och rostad lök, 1 coca cola, 2 sorters punsch.

Middag: Halv Ciao Ciao pizza utan champinjoner

Övrigt: Naturgodis, massa gräddbullar (typ 7 🙁 ), 4 körsbärstomater, 1 apelsin, 1 Skyr blåbär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *